Et ve et ürünlerinin fiyatı her geçen gün artmaya devam ederken, Kasaplarda kıymanın kilosu 300, Parça etin kilosu 280, pirzola 320, bonfile 430, antrkot 300, sucuk 240 ve dana ciğer 170 lira dan satılıyor. Aynı ürünler Et ve Süt Kurumu mağazalarında % 50 oranında daha uygun fiyatlardan satışa sunuluyor. Yurt genelinde az sayıda şubesi bulunan Et ve süt Kurumu satış mağazalarında uygun fiyata ürün satışı yapılıyor.
Et ve Süt Kurumu yetkililerine seslenerek şube açılmasını isteyen Urfalı vatandaşlar, “Son zamanlarda artan fiyatlardan dolayı alışveriş yapamıyoruz. Alım gücümüz neredeyse bitme noktasına geldi. Et ve Süt Kurumunda ürünler daha uygun satılıyor ancak ilimizde şubesi olmadığı için alışveriş yapamıyoruz. Memleketimizin geçim kaynağı hayvancılık üzerine. Hayvan yetiştiriciliğinde Türkiye’de ilk sırada yer almamıza rağmen et fiyatları yüksek. Kasap reyonlarındaki fiyatlarda kasapların günahı yok. Kasaplarda hayvanları pahalı aldığından satış fiyatlarına masraflarını, kiralarını, işçiliği, elektrik ve diğer masraflarını ekleyip satış yapıyorlar” dedi.
ET VE SÜT KURUMU TARİHÇESİ
Türkiye hayvancılığı ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunan 'Et ve Balık Kurumu', 2013 yılından itibaren 'Et ve Süt Kurumu' adıyla sektörde faaliyetlerini sürdürmektedir.
Et ve Balık Kurumu 3780 sayılı Milli Korunma Kanununun 6. maddesi uyarınca, 28/08/1952 tarih ve 3/15557 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı üzerine, 01/10/1952 tarihinde “Et ve Balık Kurumu” unvanı ile Ticaret Bakanlığına bağlı 40 milyon TL sermayeli bir İktisadi Devlet Kuruluşu olarak kurulmuştur.
1 EKİM 1952 TARİHLİ RESMİ GAZETE
Et ve Balık Kurumunun kuruluşu, özel sektörün gelişmediği, sermaye birikiminin olmadığı, sanayi ve ticaretin gelişmediği, yetişmiş eleman sıkıntısının olduğu bir döneme rastlamaktadır.
Genç Türkiye Cumhuriyeti diğer sektörlerde olduğu gibi hayvancılık ve et sektöründe de gelişme sağlamak, istihdamı artırmak, ekonomik hayatın yükselmesini temin etmek maksadıyla Kamu İktisadi Devlet Kuruluşlarını kurmak suretiyle özel sektöre öncülük edip sanayinin gelişmesini ve sermaye birikiminin oluşmasını sağlamıştır. Bu maksada uygun olarak tarım sektöründe de Et ve Balık Kurumunu, Süt Endüstrisi Kurumunu, Yem Sanayi gibi kuruluşları kurmak suretiyle tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunulmuştur.
Et ve Balık Kurumu, veteriner hekimlerin kontrolünde kasaplık hayvan alım ve kesimlerini yaparak, hijyenik şartlarda kaliteli et üretmek için et kombinalarını faaliyete geçirmiş, ve hayvancılığın bir ticari emtia haline gelmesini sağlayarak et ve et ürünleri üretim sanayisini oluşturmuştur. Böylece ülke hayvancılığının geliştirilmesi ve verimliliğinin arttırılması hedeflenmiştir.
Urfalı et ve süt kurumu şubesi istiyor
Yurt genelinde çok kısıtlı satış mağazası ile hizmet vermeye çalışan ET ve Süt Kurumunun bir şubesinin Urfa’ya açılması için çağrıda bulunan vatandaşlar, “uygun fiyatlı et tüketmek istiyoruz” dedi.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: