Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Urfa'da ürün alımlarını sürdürüyor.
Yetiştirdikleri buğday ve arpaları biçtiren üreticiler, randevu alarak ürünlerini TMO'ya getiriyor. Alınan numuneler analiz edilerek ürünün rutubet, protein ve hektolitre (buğday standartlarında sınıflara ayırmada kullanılan ölçü) değerleri belirleniyor. Daha sonra tartılan ürün depoya boşaltılıyor.
İlimiz genelinde bugün (5 Temmuz) itibari ile TMO’nun alım yapacak bölgelerdeki randevu alımları sabah saatlerinde başladı. Çiftçilerin http://randevu.tmo.gov.tr adresini kullanmaları gerekiyor.
Hilvanlı üreticiler, buğdayların çoğunun yemlik olarak alındığını sosyal medya aracılığıyla dile getiriyorlar.
Öte yandan 2. Ürün pamuk ve sulu ekilmek şartıyla % 65 hibeli mercimek tohumluk başvuruları başladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: