Şanlıurfa'nın Karacadağ bölgesinde pirinç hasadı başladı.
Karacadağ eteklerindeki volkanik bir bölgede yetiştiği için özel bir lezzete sahip olan ve ekim işlemi Mayıs ayında taşlık arazilerde yüzlerce yıllık metodlarla yapılan pirinç, Ekim ayında düz arazilerde biçerdöverle biçilirken, eğimli arazilerde ise işçiler tarafından orakla toplanıyor.
Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen Karacadağ pirinci, yöre halkı tarafından büyük rağbet görüyor.
YÖREYE ÖZGÜ BİR DEĞER
Karacadağ pirinci çok ekonomik olmasa bile lezzeti, tadı, sağlığa olan faydaları sebebiyle çiftçinin ekiminden vazgeçmediği ürünler arasında yer alıyor.
Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, çiftçilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, ''Karacadağ çeltiğinin hak ettiği değeri bulması ve markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemesi için çalışmalarımız sürüyor. Karacadağ çeltiğini sadece bir pirinç türü olarak değil, yöremize özgü bir değer olarak görüyor ve bu değeri korumak, geliştirmek için çalışıyoruz." dediler.
Yorumlar
Kalan Karakter: