Şanlıurfa’nın Suriye sınırında bulunan Suruç ilçesinde ince kabuğu, mayhoş tadı ve kırmızı taneleriyle dünyanın en iyi narları arasında gösterilen Suruç narının hasadı başladı.
GAP Eylem Planı kapsamında Atatürk Baraj Gölünden bölgeye su verilmesiyle birlikte üretiminde ciddi bir artış gözlenen Suruç narı, çiftçinin yüzünü de güldürüyor. Bu yıl ürün kalitesi ve rekoltesi oldukça yüksek olan Suruç narı, bahçelerdeki ağaçlardan büyük bir özenle koparılıyor.
Bölge ekonomisine ciddi katkılar sunan ürün, hem nar ekşisi yapılıyor hem de tezgahlarda satılıyor. Fiyatı kalitesine ve tadına göre değişen narın kilosu tezgahlarda 4 ila 15 lira arasında alıcı buluyor.
Birçok hastalığa iyi geliyor
Suruç narının başta şeker ve tansiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğini iddia eden nar üreticisi Mehmet Yılmaz, ”Bu şekere, tansiyona, her derde devadır. Suruç narı Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Bu narları Avrupa’ya bile gönderiyoruz. Narın pekmezi daha güzeldir. Mideye, şekere, her türlü hastalığa yararlıdır” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: