Ekonomik kriz Şanlıurfa başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sanayi sektörünü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Krizden etkilenen sektörlerin başında tekstil geliyor. Bölgede konkordato taleplerinin ardı arkası kesilmiyor.
Geçtiğimiz hafta 4 farklı firmaya konkordato kararı verilen Gaziantep'te, Ataylar Örme Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında konkordato başvurusunda bulunuldu. Şirkete 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.
İŞ DÜNYASI TEDİRGİN
Ekonomik sıkıntıların özellikle reel sektörde etkisini artırarak hissettirdiği bu dönemde art arda gelen konkordato haberleri iş dünyasında tedirginlik yaratıyor.
Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Rota Hizmet Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin iflası bir süre önce Mahkemece kesinleşmişti.
TEKSTİL CAZİBESİNİ YİTİRDİ
Diyarbakır Tekstil ve Hazır Giyim Sektör Raporu’na göre; Diyarbakır merkez ve ilçelerinde 500'e yakın işletme ve atölyeden 150’si artan maliyetler ve sektörel zorluklar nedeniyle faaliyetlerini durdurdu.
Öte yandan Avrupa’ya milyonlarca tekstil ürünü ihraç eden CBF Tekstil'in de mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulunduğu öğrenildi.
Gaziantep'te 1995 yılında kurulan ve yılda 4 milyon metrekareye aşkın halı üretimiyle Güneydoğu'nun en büyük üreticilerinden biri olarak bilinen Karaca Tekstil de geçen yıl konkordato ilan etmişti.
Son 3 ayda bin 147 tekstil fabrikasının kapandığı, binlerce işçinin bu yüzden işsiz kaldığı belirtiliyor.
SANAYİCİ DÜŞÜK FAİZLİ, UZUN VADELİ KREDİ TALEP EDİYOR
Bölgede protesto edilen senet tutarının da yükseldiği öğrenildi. Ekonomide çarkların dönmesi tüccar ve sanayicinin finansman sorununun çözümüne bağlı. Şanlıurfa'da sanayiciler, krizi aşmak adına düşük faizli ve uzun vadeli kredi sağlanmasını talep ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: