Merdiven altı işletmelerin maliyeti düşürmek için başvurduğu hileler Şanlıurfa'da da akıllara durgunluk getiriyor.
Son olarak Karaköprü'de bir işletmede ele geçirilen onlarca koca sahte yoğurt çeşitli soruları beraberinde getirdi. Bunların başında 'Sahte yoğurt nasıl anlaşılır?' geliyor.
Uzmanlara göre, içerdiği kalsiyumdan dolayı kemikleri güçlendiren yoğurdun doğal olması oldukça önemli. Çok çabuk ekşime gösteren yoğurtlar kesinlikle doğal olduğuna işaret.
Pastörize, süzme, tava, kaymaklı ve kaymaksız yoğurt olmak üzere günümüzde bir çok yoğurt çeşidi bulunuyor.
Kaliteli yoğurdun püf noktaları:
- Yağlı ve yağsız sütten elde edilen yoğurdun pastörize olmaması gerekir.
- Hazımsızlık problemi yaşıyorsanız kalitesiz yoğurt tüketiyorsunuz demektir.
- İyi ve kaliteli bir yoğurt, kristal renginde jel kıvamında kendine has ekşi ve tatlının harmanlandığı tatta olan bir lezzete sahip olmalı.
- Yoğurdun doğal ve kaliteli olup olmadığını anlayabilmek için üzerine sivri bir madde batırın. Eğer oluşan boşluk hemen kapanıyorsa kullandığınız yoğurt kalitesizdir.
- Gerçek yoğurt sulanabilir, küflenebilir hatta ekşiyebilir. Ama yoğurt sulanmıyorsa, ekşimiyorsa, maya tutmuyorsa sütü doğru değildir
Yorumlar
Kalan Karakter: