Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Büyükşehir Belediyesine ait Bakımevinde Doğa koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü öncülüğünde verilen eğitimlere, ilçe belediyelerinin hayvan yakalama ve müdahale ekipleri ile veteriner hekimleri olmak üzere toplam 90 görevli katıldı.
Sahipsiz hayvanların toplanması ve kısırlaştırılması konularında katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler verilirken; eğitimlerle, toplanan hayvanların sağlıklı bir şekilde rehabilitasyonunun amaçlandığı bildirildi.
Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Vali Hasan Şıldak, “İlimizde bulunan bütün sahipsiz hayvanların belediyeler tarafından toplanarak bakımevlerine götürülmesi, buralarda kuduz hastalığına karşı aşılanması, kısırlaştırılması ve tedavi işlemleri sürecinin tamamlanması için belediyeler tarafından yürütülen çalışmaları koordine ediyoruz ve yakından takip ediyoruz. Öncelikle ilimizdeki bütün belediyelerin uygun kapasiteye sahip ve belirlenen şartları taşıyan bakımevleri ve doğal yaşam alanları oluşturması gerekiyordu, bu büyük ölçüde tamamlandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz de belediyeler tarafından yapılan çalışmaları destekleyecek. Bu çerçevede görevli personele eğitimler desteklerimiz arasındaydı. Biz sahipsiz hayvanlara ilişkin yapılan çalışmaların bütün süreçlerini yakından takip ediyoruz. Sürecin bir parçası olarak verilen bu eğitimin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Vali Şıldak, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile birlikte daha fazla gecikmeden sahipsiz hayvanlar sorununu Şanlıurfa’da ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını ve özellikle ilçe belediyelerinin bugün itibari ile sonuna yaklaşılan bu süreçte eksik kalan çalışmalarını tamamlayarak Ağustos ayı içinde tesislerini tam kapasiteyle hizmete açmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: