Kuzu ciğerinden yapılan ve bölgeye her gelenin yemeden gitmediği ciğer kebabı yüksek enflasyondan fazlasıyla etkilendi. Bazı ciğercilerde porsiyon fiyatı 500 TL’ye kadar yükseldi. 4 kişilik bir ailenin içecekle beraber yemek yiyebilmesi için en az 2 bin 500 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor.
Maliyetler yükseldi
Esnaf, kebapta fiyatların yükselmesine gerekçe olarak et fiyatlarındaki yükseliş ile işçi ve enerji maliyetlerini gösterdi. Maliyetler yükseldiği için, fiyat yükseltmek zorunda kaldıklarını belirten esnaflar, enflasyona karşı önlem alınmasını istedi.
Ciğer kebabı nasıl yapılır?
Kuzu ciğerleri küçük küçük doğranır, şişlere 3 ciğer bir kuyruk yağı olacak şekilde dizilir. Şişe koyulan ciğerin üzerine bolca isot, pul biberi ve tuz dökülür. Çok az miktarda da eklenir. Közde pişen ciğer, soğan, domates ve ayranla servis edilir.
Şanlıurfa kazanmıştı
Şanlıurfa ile Diyarbakır arasında paylaşılamayan ciğer kebabının tescilini 2018 yılında Şanlıurfa almıştı. Şanlıurfalılar, Diyarbakırlıları “dana ciğeri” kullanmak ile suçluyor. Geçmişte ciğer kebabı kahvaltılık olarak tüketiliyordu.
Kaynak: amidahaber.com
Yorumlar
Kalan Karakter: