Akademik Kurul Paydaş İşbirliği Protokolü imza töreni 'İstasyon Gaziantep' koordinasyonunda 18 üniversitenin katılımıyla gerçekleşti.
Djital, yeşil ve sosyal dönüşüm alanlarında bölgenin potansiyelini harekete geçirmeyi, üniversitelerin bilgi, birikim ve altyapılarını birleştirerek ortak bir kalkınma vizyonu oluşturmayı hedefleyen bu protokol sayesinde bölge üniversiteleri; bilimsel araştırmalar, teknoloji transferi, girişimcilik ve veri yönetimi alanlarında birlikte çalışma imkanı bulacak.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ, ÜLKEMİZE VE BÖLGEMİZE DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEK
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; iş birliğine öncülük edip ev sahipliği üstlenen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, emeği geçen tüm paydaş kurum ve üniversitelere teşekkür ederek, ''Harran Üniversitesi olarak, ortak akıl, bilim ve iş birliğiyle bölgemize ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmaya, üretmeye ve birlikte yol almaya kararlıyız” dedi.
UZMANLAŞMA SÜREÇLERİNE DESTEK OLUNACAK
Rektör Güllüoğlu'nun verdiği bilgiye göre, işbirliği protokolü kapsamında; Harran Üniversitesi Akademisyenleri bilimsel çalışmalarla uzmanlaşma süreçlerine destek olacak. Laboratuvar ve Ar-Ge merkezlerinin ortak kullanımıyla akademik ve sektörel iş birliklerine katkı sağlanacak, yüksek lisans ve doktora programları için kontenjan planlaması yaparak bölgesel ihtiyaçlara uygun insan kaynağı yetiştirecek.
Ayrıca İstasyon Elçileri Projesi kapsamında, gençleri dijital, yeşil ve sosyal dönüşüm süreçlerinin aktif bir parçası haline getirecek, Ulusal ve uluslararası fon kaynaklarıyla desteklenecek konsorsiyum projeleri, Harran Üniversitesi’nin küresel bilim camiasında daha görünür olmasını sağlayacak.
Akademik, teknolojik ve toplumsal kalkınma odaklı iş birliği kapsamında gerçekleştirilen program sonrası Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.
İSTASYON GAZİANTEP'İN AMACI
'KOBİ’lerin ve girişimcilerin dijitalleşme yoluyla ulusal ve uluslararası pazarda rekabetçi bir konuma erişmesine katkı sağlayacak eğitimlere ve etkinliklere ev sahipliği yaparak, Türkiye ekonomisinin kalkınması ve bölgenin itici gücü olmasının sağlanması, farklı toplulukların gereksinim duydukları kaynak, bilgi ve becerilere erişmelerini, geniş bir networking imkanına kavuşmalarını sağlamak ve etkinlik düzenlemeK, Dijital Dönüşümü, girişimciliği, kapsayıcı ve sürdürülebilirlik büyümeyi odağına alan programlar ve ekosistemler geliştirmek' 'İstasyon Gaziantep'in hedefleri arasında gösteriliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: