Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl'ün sosyal medya hesabından paylaştığı Şanlıurfa'ya özgü lahmacun yeme tekniği sosyal medyada yoğun beğeni topladı.
Geçtiğimiz Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu üyeliğine atanan Birecikli ünlü şef, 'Neyi, nasıl, neyle yediğini bilirsen; lezzet yüzde yüz artar.' dedi ve lahmacunun lezzet sırrını uygulamalı olarak gösterdi.
Püf noktası olarak Birecik patlıcanını gösteren Bingöl, 'Dünyada lahmacunu en lezzetli yeme tekniği budur' ifadelerini kullandı.
Bingöl'ün bu paylaşımı sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Takipçilerden bazıları bu tekniği yadırgadı, bazılaru denenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
URFA'DA HER EVDE BÖYLE YENİR
İşte bu paylaşıma gelen bazı yorumlar:
Mehmet Büyük: Canım Urfa’m da her evde lahmacun böyle yenir.
Murat Topal: Şefim lahmacunun tadı sade yenirse anlaşılıyor. Yanında verilen garnitürler lahmacunun tadının önüne geçiyor.
Mahmut Kutluay: Hayret, daha bir Antepli gelip bizim dememiş.
Mehmet Teke: Lahmacun Urfa'dan, Balcan Bilecik'ten ama müzik Antep'in.. Bu da bizim Urfalımız
Yorumlar
Kalan Karakter: