Halk Ekmek Fabrikasında günlük 100 bin ekmeğin üretilmesi ve kentin çeşitli noktalarına konulacak büfelerde satışa sunulacağı belirtildi. Halk ekmeğin saha önce 2,5 lira olarak belirlenen fiyatında değişiklik olmadı.
Halk ekmek şehrin farklı noktalarında 35 büfede satışı gerçekleştirilecek. Büfelerin dezavantajlı Mahallelere yerleştirileceği belirtiliyor. Ancak Halk ekmeğin kaç gram olacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı.
EKMEK KALİTESİ NEDEN ÖNEMLİ?
Vatandaşların Halk ekmekle ilgili olarak merak ettiği konuların başında ekmek kalitesi geliyor. Çünkü kentteki fırınlarda ekmek kalitesi beklentilerin çok altında...Un kalitesi düşük olunca bu defa maya çok atılıyor. Bu şekilde bir ekmek ateşte de az pişince dolayısıyla ekmek istenilen kalitede olmuyor. Bazı illerde Halk Ekmek Fabrikaları çeşit ekmek de üretiyor. Şanlıurfa OSB'deki Fabrikada tek çeşit ekmek üretilecek.
Halk Ekmek Fabrikasında kentteki mevcut fırınlara örnek teşkil edecek kalitede üretim yapılması herkesin ortak arzusu.
GIDA KODEKSİNE UYULMALI
Eskiden bütün ekmekler tam buğdaydan yapılırken zamanla sanayileşmenin sonucu olarak tam buğdayın içindeki embriyo kısmı, üstündeki kabuk ve kepek kısmı atılarak beyaz un üretilmeye başlandı. Ve artık günümüzde hemen hemen bütün ekmekler beyaz undan yapılarak tüketime sunuluyor.
Halk Ekmek ekmeğin sağlıklı olması, için tam buğday ununun tercih edilmesi, gıda kodeksinin öngördüğü maddeler dışında hiçbir katkı maddesinin kullanılmaması gerekiyor. Bunun tam tersinin olması Halk ekmeğin çabuk bayatlaması ekmek israfını beraberinde getirecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: