Şanlıurfa’da tırnaklı ve açık ekmeğe ne zaman kalite gelecek?

Şanlıurfa’nın en önemli gıda ürünlerinden olan tırnaklı ve açık ekmeğin kalitesi tartışılmaya devam ediyor. Kentte adam akıllı denetimlerin yapılmaması ve ilgili kurumların görevlerini yapmaması nedeniyle vatandaşlar, taş gibi ekmekleri tüketmek zorunda kalıyor.

06 Ara 2025 - 18:49 YAYINLANMA
Şanlıurfa’da tırnaklı ve açık ekmeğe ne zaman kalite gelecek?

Şanlıurfa’da sofraların olmazsa olmazlarından olan tırnaklı ve açık ekmek, eskiden olduğu gibi şimdi de uzun süre tazeliğini koruyamıyor. Fırından çıkar çıkmaz hızla kuruyan ekmekler, ertesi güne bayatlayarak yenilmez bir hal alıyor. 

‘Hijyen kurallarına dikkat edilsin’

Şanlıurfalılar, bazı fırınlarda ekmeğin kalitesiz undan yapılmasının ve çok ince olmasının mağduriyet oluşturduğunu dile getiriyor. Bu nedenle ekmeklerin daha kaliteli malzemelerle üretilmesi ve gramajının artırılması gerektiğini belirtiyor. Kent sakinleri özellikle tırnaklı ekmeği ve açık lavaş olarak satılan diğer ekmek çeşitleriyle ilgili de şikayetleri bulunuyor. Halk, bu ekmeklerin kalitesinin artırılmasını, daha iyi malzemeler kullanılarak üretilmesini ve hijyen kurallarına uygun şekilde sunulmasını istiyor.

‘Ekmeğe kalite getirilsin’

Vatandaşlardan Mehmet Yılmaz, Fırıncılar Odası ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ettiklerini belirtti. Yılmaz, uzun bir süredir yedikleri ekmekten bir tat alamadıklarını ifade ederek,”Tırnaklı ekmeği aldığımız gibi kuruyor, tadı kalmıyor. Acilen yetkililer, ekmek sorununa bir çözüm bulmalı. Yoksa kalitesiz, tatsız tutsuz ekmek tüketmeye devam edeceğiz. Pahalı olsun; ama kaliteli olsun ekmeğimiz artık.”diye konuştu.

Kaynak :
Tuba Başkan

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: