Gazeteci, Yazar, Sendikacı Zübeyir Yetik, hayatını kaybetti. Aynı zamanda Memur Sen Onursal Genel Başkanı olan Yetik, 84 yaşındaydı.
Vali Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Vefat Eden Yazar, Gazeteci, Sendikacı, Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen Eski Genel Başkanı Şanlıurfalı hemşehrimiz Zübeyir Yetik’e Allah’tan rahmet, Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.'' ifadelerini paylaştı.
Memur-Sen'in sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı:
"Sendikal mücadelemizin öncülerinden, Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanlığı görevlerini üstlenmiş, onurlu bir dava yolculuğunun öncüsü, Onursal Genel Başkanımız, kıymetli büyüğümüz edebiyat dünyasının saygın isimlerinden Yazar Zübeyir Yetik Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Mütevazılığıyla gönüllerde yer edinen, kararlı duruşu ve davasına adanmışlığıyla örnek olan merhum Yetik’e Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz. Kederli ailesine, yakınlarına ve Memur-Sen camiamıza sabır ve başsağlığı temennilerimizi iletiyoruz. Ruhu şâd, makamı âli, mekânı cennet olsun." denildi.
ZÜBEYİR YETİK KİMDİR?
1941 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dünyaya gelen Zübeyir Yetik’in Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başlayan yüksek eğitimini Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde işletme eğitimi aldı.
1958 yılında yazarlığa adım atan Yetik, Millî Gazete, Yeni Devir, Akit, Büyük Doğu, Oku, Çağrı, Adalet, Hilal gibi birçok yayın organında yazılar kaleme aldı. Necip Fazıl Kısakürek ile birlikte çalıştı; Çığır Yayınları’nın kuruluşuna öncülük etti.
1967 yılında Urfa Öğretmenler Sendikası Şube Başkanlığından sonra ÖZ-METAL-İŞ Sendikası’nı kurdu. 1976’da HAK-İŞ Konfederasyonu’nun kuruluşuna öncülük etti ve Genel Sekreter olarak görev yaptı.
1997’de BEM-BİR-SEN Genel Başkanlığına getirildi. 2000 yılında Mehmet Akif İnan’ın vefat etmesinden sonra MEMUR-SEN Konfederasyonu Genel Başkanlığına seçildi.
1992 Erzincan Depremi ve 1993 Karabağ Krizi sırasında aktif yardım çalışmaları yürüttü.
İslâm düşüncesinin çağdaş dünyadaki yerini hem akademik hem de popüler düzeyde tartışmaya aç açan Yetik; Ahlak, siyaset, iktisat ve tarih alanlarında onlarca esere imza attı.
Eserlerinden bazıları:
İnsanın Serüveni, Ekonomi Bir Din midir?
İslâm Düşünce Tarihinde Mezhepler
Geçmişten Notlar (anı)
Ayı ile Sinek, Eşek ile Öküz (çocuk hikâyeleri)
Yorumlar
Kalan Karakter: