“Gaziantep, birçok kişi tarafından dünyanın gayriresmi baklava başkenti olarak kabul ediliyor” denilen haberde, Günlük yüzlerce tepsi baklavanın üretildiği, 170 çalışanlı bir işletme tanıtıldı.
“Gaziantep’te insanlar son derece titiz çalışıyor, çünkü onlar için her şeyin mükemmel olması gerekiyor” ifadelerinin kullanıldığı haberde, Antep fıstığının dünyada lezzet ve aroma açısından dünyada rakibi olmadığı dile getirildi.
Haberde, kaliteli baklavanın püf noktası olan hammaddenin nereden geldiği atlandı.
HAMMADDESİ URFA'DAN GİDİYOR
Bilindiği Gaziantep'in ünlü baklavaları Harran ovasının sert buğdayı ile hazırlanıyor, Urfa sade yağı ile harmanlanıyor. 'Urfa Keten Köyneği Fıstığı'yla damakları şenlendiriyor.
CNN, geçen Ağustos ayında da Türk kahvesi ve kültürünü dünyaya tanıtmıştı.
BAKLAVANIN DÜNYADAKİ MERKEZİ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, CNN Travel'in bu konudaki tanıtım videosunu sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı: ''CNN International, baklavanın dünyadaki merkezini aradı, doğru adresi buldu ve Gaziantep’e geldi.''
(Güncellendi)
Yorumlar
Kalan Karakter: