31 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken, Urfa'da da herkes diğer partilerden çok Ak Parti'nin kimi Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstereceğini merak ediyor. Kimisi ise geçim derdine düşmüş, merak etmiyor; 'Ne değişecek ki?' diye soruyor.
Sosyal medyada 2019'daki 'Ceket' hikayesini akıllara getiren yorumlar da yapıldı.
İşte o yorumlardan bazıları:
Şerif Okay: Kim gelirse gelsin memleket için bir şey yapmayacak. Sadece çevresine, eşine-dostuna çalışacak. Urfa'nın kaderi budur, değişmez. Şehircilik konusunda komşu illerimizden 50 yıl gerideyiz.
SdT: Halk A şahsın olmasını istiyordur ancak parti halkın önüne B şahsını sunar ve halk gider istemediği halde B şahsını seçer. Şimdi kimin aday olduğunun veya olacağının bir önemi var mı !!!
Av.Mustafa Aslan: Ne önemi var gerçekten. Zihniyet aynı olunca pek birsey değişmiyor. Yaz aylarında hiçbir şey yapmayan Belediyenin şimdi mi çalışası tuttu? Su paraları elektrik parasını geçti, bunları konuşalım. Adaylar hiç önemli değil!
Levent Ölmez: Urfa'da Fakıbaba'dan sonrada anlaşıldı ki adayın hiçbir önemi yok. Ceketleri koysalar belki seçilmezler ama 3 ay sonra o "Başka olan ceket" yine Ak Partinin treninde olan bir cekete doğru evrilir. Yani herhalükarda bu sehirde ideolojinin, fikrin bir öneminin olmadığı aşikar.
Servet Dağ: Denenmiş tekrar denenmemeli.
Berberati: Çokta önemli değil... Çünkü ceketini koysa alacak..
Çukurcuma34: Ceket bıraksalar alacaklar. O yüzden sorun, stres yaşamazlar aday seçerken..
CEKET HİKAYESİ
2009 yerel seçimi sürecinde Şanlıurfa'da gergin bir hava hakimdi. 2004'te AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba, 2009 yerel seçimlerinde aday gösterilmedi. Fakıbaba bunun üzerine istifa edip Saadet Partisi'nin desteğiyle bağımsız aday oldu.
AK Partili vekillerin söylediği öne sürülen 'Buraya ceket koysak yüzde 70 oy alır' sözü kentte büyük gerginlik yaratmıştı.
Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyareti de bu gerginlikten nasibini aldı. Fakıbaba yandaşları, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın geçtiği yollarda pencere ve balkonlara protesto için 'ceket'ler astı. Meydanda Fakıbaba'ya karşı oldukları öne sürülen AK Partili milletvekilleri ıslıklandı. Kentte bunun yanında adeta pankart savaşları da yaşanıyordu. 'Başbakanımız Tayyip Baba, adayımız Fakıbaba' 'Cekete oy yok. 7 istifa. Fakıbaba nerede biz oradayız' asılan pankartlardan sadece bir kaçıydı.
Erdoğan'ın ‹Bu trenden inen bir daha binemez› sözlerinin üzerinden yaklaşık 20 gün geçtikten sonra 2009 yerel seçimleri yapıldı. Şanlıurfa'da Fakıbaba ile AK Parti'nin adayı Mehmet Oymak arasında büyük bir yarış yaşandı. Oyların %44,03'ünü alan Eşref Ahmet Fakıbaba oldu.
2009'da AK Parti'den kopuşu olaylı olan Ahmet Eşref Fakıbaba, tarihler 22 Ocak 2013'ü gösterdiğinde AK Parti'ye geri döndü.
2014'teki yerel seçimlerde koltuğunu Celalettin Güvenç'e bırakan Fakıbaba, AK Parti'ye küskün olmadığını, kırgın olduğunu anlatmıştı. Fakıbaba için milletvekilli adayı gösterileceği iddiaları da o dönemde çıkmıştı.
7 Haziran 2015 seçimlerinde Ahmet Eşref Fakıbaba milletvekili adayı gösterildi. Fakıbaba, AK Parti tarafından 7'nci sıradan aday gösterilmesine kırgındı. Seçimler tamamlandı, AK Parti Şanlıurfa'da yüzde 64,3 oranında oy alırken 7 milletvekili çıkarma hakkına kavuştu. Fakıbaba, son sıradan da olsa milletvekili seçilmeyi başarmıştı.
Ve 19 Temmuz 2017. Ahmet Eşref Fakıbaba ismi bu kez açıklanan yeni kabinedeydi. Ceket kavgasıyla, protestosuyla, kırgınlıklarıyla geçen 13 yılın sonunda Ahmet Eşref Fakıbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yerine gelen isim oldu.
Fakıbaba 1 yıla yakın bu görevi yürüttükten sonra görevi Bekir Pakdemirli'ye devretti. Geçen yıl ise Ak Parti'den istifa etti. 14 Mayıs 2023 tarihinde İyi Parti'den Ankara Milletvekili seçildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: