Güzel bir akşam yemeğinin ardından lezzetli bir çaya kim hayır diyebilir ki? Küresel bir içecek olarak çayın tadı önemlidir ama nasıl yapıldığı daha da önemlidir. Çünkü bazı araştırmalara göre hazırlanışında yapılan bazı hatalar bu içeceği zehir haline getiriyor.
Bazen demlenmiş çayın tadı acı olabilir. Bütün mesele demlenen çayı ocakta uzun süre bekletmek. Böyle bir durumla karşılaşmamak için çay iyice demlendikten sonra ocaktan alınmalıdır. Aksi takdirde gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarına neden olabilir.
KANSERE NEDEN OLABİLİYOR
Çayın demleme sırasında veya sonrasında yüksek sıcaklığa maruz bırakılması da sağlık açısından oldukça tehlikelidir. Çünkü sürekli yüksek ısıda ve kaynatılarak içilen çay kansere neden olabiliyor.
Şimdi vurgulayacağımız nokta çoğu kişiye garip gelebilir. Bu da çayın kaynatılmamış su ile yapılmasının gerekliliğidir. Çayın içine fazla kaynamış su döküldüğünde çayda bakteri oluşabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter: