Türkiye’de üretilen fıstığın yaklaşık yarısını karşılayan Şanlıurfa, aynı zamanda restoranların vazgeçilmezi olan balcan kebabıyla da gastronomideki iddiasını ortaya koyuyor. Özellikle Birecik balcanından yapılan kebap, festivalin en çok ilgi gören lezzetleri arasında yer alıyor.
460 yıllık fıstık ağaçlarıyla köklü bir tarım geleneğini yaşatan kent, son yıllarda sanayi ve endüstri alanında da önemli adımlar atıyor. Ürettiği ham maddeleri kendi tesislerinde işleyerek ekonomisine değer katan Şanlıurfa, tarım-sanayi entegrasyonuyla da dikkat çekiyor.
Festival süresince konserlerden yöresel yemek yarışmalarına, kültürel etkinliklerden gastronomi sunumlarına kadar birçok program düzenlenecek. Renkli görüntülere sahne olan festival, hem Şanlıurfa’nın tanıtımına katkı sağlayacak hem de bölge ekonomisine canlılık katacak..
Yorumlar
Kalan Karakter: