Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AB'den lahmacuna tescil aldığını X’ten duyurdu.
Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Gaziantep lahmacununun artık AB coğrafi işaretiyle tescillendi. Bereketiyle gururumuz, tesciliyle markamız. Hayırlı olsun. Hatay kaytaz böreği AB tescili alan 39’uncu, Gaziantep lahmacunuysa 40’ıncı Türk ürünü oldu.' bilgisini paylaştı.
'FATMA BACI' MUTLU
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, haberi ‘güzel bir haberimiz var’ diyerek duyurdu. Şahin, şu ifadeleri paylaştı:
“Gaziantep lahmacunu ile Avrupa Birliği’nden AB Coğrafi İşaret Tescili aldık. Böylece baklava, Araban sarımsağı, menengiç kahvesi ve Antep fıstık ezmesinin ardından AB’den tescillenen 5. ürünümüz lahmacun oldu. 107 coğrafi işaretli ürünle Türkiye’nin en fazla tescilli ürüne sahip şehri olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu tesciller lezzetimizin orijinalliğini korurken, marka değerimizi dünya vitrinine taşıyor ve şehrimize katma değer sağlıyor. Destekleri için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

LAHMACUN TARİFİ
Lezzetli bir lahmacun için kullandığınız kıyma gerçek etten çekilmeli ve orta seviyede yağlı olmalıdır. Harcın kıvamı cıvık olmalı, hamurun kenarlarına da gelecek şekilde yayılmalıdır.
İç Harç Malzemeler: l 400 gr orta yağlı kıyma l 2 adet kırmızı kapya biber l 3 adet yeşil biber l 2 adet orta boy kuru soğan l 1 demet maydanoz l 4 adet domates l 1 yemek kaşığı biber salçası l 1 yemek kaşığı pul biber l 1 çay kaşığı karabiber l 1 tatlı kaşığı tuz l 2 diş sarımsak
İç Harç Hazırlanışı: Soğanı, biberi, sarımsağı, domatesi, maydanozu küçük küçük doğrayın. Varsa zırh veya mikser yardımıyla çekebilirsiniz. Kıymayı bir kaba alıp içine sırasıyla doğranan sebzeleri, baharatları ve salçayı ilave edip iyice karıştırarak iç harcımızı hazır hale getirelim.
Hamur Malzemeler: l 5 su bardağı un l 2 su bardağı su l 1 tatlı kaşığı tuz
Lahmacun Hazırlanışı: Unu bir kaba dökelim, tuzunu ve suyunu ilave edip yoğurmaya başlayalım. Mayasız bir hamur olduğu için yoğurdukça sertleşecektir. (Mayalı hamurdan yapılmamasının nedeni hamurun kalınlaşmasını engellemektir.) Sert kıvamı alınca hamuru yumak haline getirerek dinlendirelim. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla lahmacun boyutunda yuvarlak açalım. Üzerine eşit miktarda iç harcını serelim. Önceden 250 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip yeşillik limon ile servis edelim.
(GÜNCELLENDİ)
Güzel bir haberimiz var!
— Fatma Şahin (@FatmaSahin) November 5, 2025
Gaziantep lahmacunu ile Avrupa Birliği’nden AB Coğrafi İşaret Tescili aldık. Böylece baklava, Araban sarımsağı, menengiç kahvesi ve Antep fıstık ezmesinin ardından AB’den tescillenen 5. ürünümüz lahmacun oldu.
107 coğrafi işaretli ürünle Türkiye’nin en… pic.twitter.com/b4wmtSxRGB
Yorumlar
Kalan Karakter: